דלג על פקודות של רצועת הכלים
דלג לתוכן ראשי
" קיבלתי את ההלוואה, ולפני חמישה חודשים פתחתי מפעל לייצור פסטה באזור התעשייה הישן של נתניה.
למפעל קוראים: "colorada" – משמעות השם היא צבעוניות באיטלקית. ואנחנו מייצרים פסטה בייתית טרייה לבתים ולמסעדות. יש לנו גם מוצרים ייחודיים כמו רטבים בריאים, רביולי כקינוח (עם מילוי של שוקולד, ריבת חלב), ואנחנו מפתחים עכשיו גם פסטה ללא גלוטן ופסטה מחיטה מלאה.
אנחנו עדיין בבנייה, אבל עומדים יפה ביעדים ואפילו עוברים אותם, וכבר יש חשיפה לקהל לקוחות רחב."

המתכון המנצח של ניב פורמן לפסטה עם עגבניות, יין ושמנת:
  • ​​8  עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 5  שיני שום פרוסות
  • 2  בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • רבע כוס יין לבן
  • גבעול בזיליקום
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
אופן ההכנה: 
1. מטגנים בשמן זית על אש גבוהה את הבצל כ- 3 דקות, מוסיפים את השום מטגנים עוד דקה ומוסיפים את העגבניות. ברגע שהנוזלים הגיעו לרתיחה (בעבוע) מוסיפים גבעול שלם של בזיליקום ומנמיכים לאש נמוכה.
2. מבשלים שעה, מוציאים את גבעול הבזיליקום, מוסיפים רבע כוס יין לבן ואת שאר התבלינים ומבשלים עוד חמש דק על אש בינונית. טוחנים עם בלנדר-מוט את הרוטב, מוסיפים את השמנת לבישול והרוטב מוכן.
3. כעת נרתיח סיר עם מים, נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן ונוסיף את הפסטה לרוטב. ​
4. שימו לב - הרוטב מחכה לפסטה ולא הפסטה מחכה לרוטב. בתאבון!
בזכות הקורס והייעוץ תרגמתי את הרעיונות ואת הרגש לכמויות ומספרים: יעדים בכמויות לייצור ויעדים בכמויות של כסף.